Comenzi telefonice: Comandă la telefon anvelope 0765.335.448   Programul Frânez.ro Luni - Vineri | 1000 - 1800
        Coş de cumpărături
Coşul tău este gol!
 

Notația ZR este degeaba!

Notația ZR întâlnită pe anumite anvelope este un vestigiu. Înainte vreme, mai exact inainte de 1991, indicii de viteză erau introduși lângă modul R (radial) de construcție al anvelopelor. Spre exemplu, o anvelopă contemporană de dimensiuni 195/65R15 H își avea corespondentul vechi sub forma 195/65HR15. 

Mai mult, în acea perioadă cel mai mare indice de viteză disponibil era VR, adică anvelope cu viteză maximă admisă de peste 210km/h. 

Din acest motiv, indicele de viteză VR era cunoscut sub numele "V nelimitat". Ulterior, acest indice a fost retrogradat la rangul de "V limitat", deoarece era folosit pentru anvelope cu viteza maximă admisă de 240km/h. Împreună cu această schimbare a fost introdus indicele de viteză Z, utilizat pentru a marca anvelope cu viteza maximă de peste 240km/h (cu exemplificare în imagine). Această idee de ZR a rămas încetățenită la anumite modele de anvelope, în ciuda introducerii indicilor W și Y. Ca ultimă remarcă, notația ZR este redundantă și poate fi întâlnită pe anvelope cu indici de viteză peste 240km/h.

Concluziile pentru cititorii noștri dragi urmează la vale. Dacă mașinile voastre sunt echipate din fabrică cu anvelope ZR, dar nu găsiți astfel de anvelope în comerț, aveți două alternative. Prima variantă este să ne contactați pentru că sigur vom găsi ceea ce vă interesează. Dacă această soluție nu vă surâde, atunci puteți cu cea mai mare încredere să alegeți orice model de anvelopă cu indice de viteză mai mare decât viteza maximă a mașinii din dotare. Este total irelevant dacă noile anvelope sunt sau nu marcate ZR.

Nota bene! Indicele de viteză se referă la acea viteză cu care poate rula mașina timp de 10 minute până se distrug anvelopele. Lăsăm la libera voastră interpretare consecințele distrugerii anvelopelor la viteză mare.

Surse: www.etrto.org, www.wikipedia.orgSelecţie anvelope

Sezon
Producător:
Lăţime
Înălţime
Diametru
Indice de sarcină
Indice de viteză
Destinație
Run Flat
XL
Preţ în intervalul:

Configurator jante

Puteţi afla oferta noastră de jante cu un simplu mesaj urmărind acest link.

Newsletter

Abonare Newsletter

Copyright © 2012 - 2023 S.C. ANTHENED S.R.L. Toate drepturile rezervate.

Realizat de SKy

Frânez.ro pe Facebook
Google+
LinkedIn
Contact E-Mail / Telefon